torsdag den 9. juni 2011

9. Juni 2011.

Regn, regn, regn. Regnen stod ned i stride strømme i går eftermiddags. Det begyndte omkring kl. 15. Vi har fået 27 mm regn indtil i dag til morgen, så det har været noget vådt i haven i dag. Jeg har gået i haven det meste af dagen.
Jeg har nydt fuglesang der lød fra alle trætoppe. Det er første gang i år, at der har været så megen kvidren. Måske har vejret spillet en rolle.
I dag har jeg sat 9 Kanna, 4 Kalla og plantet en del stenbedsplanter. Der var 3 slags. Stenbedsmix, Arabis caucasica og Dianthus deltoides.  De var blandt de 6o planter som vi købte den anden dag i REMA 1000. Planterne er kommet i jorden et tilfældigt sted. Jeg håber på at få lavet et stenbed engang her i sommer, og får jeg lavet det, så skal de plantes der.


Stenbedsplanter.


Jeg har 3 store staudebede, et mindre foran huset. 3 ikke så store bede med Hosta og rigtig mange små bede rundt omkring i haven.
Jeg er næsten blevet færdig med at kante, luge og kultivere det ene af de store bed, men jeg måtte stoppe p. g. a. af alle de små insekter. De går bare på mig. Træls.
Vores Raketblomst er godt på vej.


Raketblomst.

Trekant blomst blå.


Trekant blomst hvid.


En lille fin plante. Jeg ved ikke hvad den hedder.


Iris.
 
I vores Havebassin opdagene jeg nogle Hale tudser.De nød nok det fine vejr oppe på stenene. Jeg forsøgte at tage et billede af dem. Det blev nu ikke rigtig godt, men her er det.


Haletudser.
3 kommentarer:

 1. Ja de var lidt svære at 'fange' de haletudser :o)
  Er det en hvid iris du har der, eller har den en svag blå farve ?

  SvarSlet
 2. Nej, den er ikke hvid den har en svag lysblå farve

  SvarSlet
 3. Hei, Jeg har skaffet meg "trekantblomster" i sommer på en staudehandleren. Jeg har aldri sett denne i Norge, men dog i Japan. I Japan er denne "ugress", men en søt og folkelig blomst som alle elsker. Jeg har lest litt om denne på Internett, men den jeg har er plantet i krukke. Hvordan skal den overvintres??

  SvarSlet