tirsdag den 21. juni 2011

21 juni 2011.

Jeg holder mest af de planter der kommer år efter år. også de der sår sig selv der i blandt er Valmuer. Akelejer, Fingerbøl, Abeblomst, Hjulkrone, Haveklinte og Spring Balsaminer.


Valmue.


Valmue.Valmue.


Akeleje.


Akeleje.


Akeleje.


Akeleje.


Akeleje.

Her er en plante hvis blade ligner bladene på en Akeleje. Blomsterne er helt anderledes, men kan det alligevel være en Akeleje?


Akeleje eller hvad?Fingerbøl- Degitalis.


Fingerbøl- Degitalis.Abeblomst.

Abeblomst findes i flere farver. Vi har dog endnu kun den ene slags. Den står rundt i kanten ved det ene af vore 2 havebassiner. Man skal dog være klar over, at den spreder frø rundt omkring, så de kan komme overalt, men den er meget i øjnefaldende med sin meget klare gule farve. Jeg kan godt li` den. Andre udrydder den, når de først har fået den.


Hjulkrone.

Når man først har fået Hjulkronen plantet i sin have, ja så har man den altid. Hvis man da ikke udrydder den.


Haveklinte.

Haveklinte er en virkelig smuk plante. Jeg har den kun i den rød/lilla farve. Den findes også i hvid. Den vil jeg se, om jeg ikke kan bytte mig til. Planten smider rigtig mange frø, så der kommer uanede mængder af ny små skud, som man er nødt til at fjerne.


 
Spring Balsaminer.

Spring balsaminer kan man ikke have, hvis man har naboer der bor tæt på en, medmindre man da vil være uvenner med dem. Planten er virkelig flot, men den smider rigtig mange frø. De overflødige planter er dog nemme at rykke op.

2 kommentarer:

  1. Jeg kan også rigtig godt lide de planter der kommer igen og igen. Specielt akelejer. Meeeeen... det er jo ikke altid de forstår 'reglerne' om hvor de må så sigselv og hvor de ikke må ;)

    SvarSlet
  2. Jane.. Vi er enige, men de kan jo da flyttes.

    SvarSlet