mandag den 25. juli 2011

Springbalsamin.

Vi har Springbalsamin flere steder i haven. Jeg kan godt li` den. Den kan let blive 1½ - 2 m høj. Vi kan kun have Springbalsaminer, fordi vi ikke har nogen naboer i nærheden. De smider utallige af frø, men de overskydende planter er lette at fjerne. Lige nu er planterne, som vi har foran fyrrummet, ved at komme med blomst. De andre steder er de ikke så langt fremme endnu.Springbalsamin.


Springbalsaminens blomst et smuk. Når planten ikke er våd og man tar en enkelt blomst så "springer" den, deraf nok navnet.Blomst fra Springbalsamin.


Jeg har været i haven i eftermiddag fra kl. 15. - kl. 17,30 for at luge og kultivere en del. Jorden er dog endnu meget våd.  Jeg skal love for, at ukrudtet har haft kronede dage med al den regn vi har fået, så der er nok at tage fat på.

Der er kommet blomst i endnu et par planter.Lærkespore.
Lavendel.( Lyserød).Astilbe.Acantus.Perlekurv.


Det år jeg fyldte 60 år blev jeg foræret en rigtig smuk Rose af min nabokone. Rosen er kommet med blomst hvert år siden og den har en virkelig skøn farve.


Rose.

6 kommentarer:

 1. Springbalsamin er en sjov plante, men jeg tør ikke rigtig have den. Lyserød lavendel det har jeg ikke set før, men den er køn.
  Min acantus står vidst for vådt, der er ingen blomster i sigte.
  Forhåbentlig god solskinsdag i morgen.

  SvarSlet
 2. Dejlige planter der er kommet i blomst og har trodset vejret.

  Vi har den gule, noget mindre, springbalsamin, men heldigvis bag i haven, hvor det ikke gør så meget - endnu. Men du har ret, den spreder sig uhæmmet, men er let at trække på.

  SvarSlet
 3. Jeg havde også springbalsamin for år tilbage. Pigerne syntes de var så sjove at gå og poppe :-) Men jeg fik vist luget for grundigt.
  Hvor er rosen bare skøn :-)
  Det bliver dejligt for både os og blomsterne at få lidt varmende solskin snart.

  SvarSlet
 4. Underbar ros på sista bilden ,balsaminen har vi här ute i skärgården också ,ska väl visa bilder på den så småningom ,kramis ,Nette

  SvarSlet
 5. Tak for en dejlig tur i din aftenhave. JEg holder også meget af springbalsamin. Når jeg får en landbohave skal jeg have den. Lige pt. bor jheg bag en sigusterhæk i Bagsværd, hvor jeg kan nyde den langs søen.

  Smuk rose, du har der. Kan næsten dufte den!

  Khl Marianne
  Den helbredende Have

  SvarSlet
 6. Tak for alle jeres venlige hilsner.

  SvarSlet