torsdag den 2. april 2015

2. april. 
Skærtorsdag.
 En kold men smuk morgen.

Lige nogle få billeder taget tidlig morgen.Dagen har jeg tilbragt på markedet i Tørring sammen med mange gode markeds venner.

På vej hjem fra Tørring tror min chauffør og jeg, at det var en vibe vi så...

Hvad mener i - KAN det passe ???

 Desværre lå mit kamera i tasken, så jeg fik ikke taget et billede.  

Det er hvad det kunne blive til i dag.
Håber i har haft en god skærtorsdag.
8 kommentarer:

 1. Hier ist es auch sehr kalt und es hat den ganzen Tag geschneit. Das ist sehr ungewöhnlich.
  Frohe Ostern wünscht dir
  Anette

  SvarSlet
  Svar
  1. God aften.
   Takker for din hilsen.
   Her har vi heldigvis ikke fået sne, men det har frosset lidt sidste nat, så en noget kold morgen.
   Tak også god påske til dig.
   Hilsen Aase.

   Slet
 2. Smukke billeder - jeg tror godt, det kan passe, at I har set en vibe.

  SvarSlet
  Svar
  1. God aften Lisbeth.
   Takker for din hilsen.
   Hilsen Aase.

   Slet
 3. Viben kommer med foråret _ _

  Når en kvinde var i lykkelige omstændigheder i de gode, gamle dage, så fik hun ikke at vide, at hun skulle spise folinsyre og spare på tobakken. Næ nej. Jordmødre og veninder havde andre gode råd at give til den vordende mor – og de handlede gerne om, hvad hun skulle gøre for at få et smukt barn. Spiste moderen vibeæg, så var det helt sikkert, at barnet fik fregner. Ligesom vibeæggene, forstås. Kunne man ikke lide, at barnet havde fregner, så var der hjælp at hente. Man skulle nemlig bare gnide fregnerne med den tykke ende af et vibeæg eller tvære et æg ud i ansigtet. Så forsvandt fregnerne igen. Og det er ganske vist!
  Siden 1931 har denne kur dog været mindre brugt, da det blev forbudt indsamle vibeæg. Før den tid var der tradition for at indsamle æggene, der blev regnet som en delikatesse, mange steder i Danmark.

  En rigtig vejrfugl
  Viben er det, man kalder en vejrfugl. Dens træk hænger nemlig nøje sammen med vejret. Langt de fleste viber begynder først at trække sydpå, når vinteren sætter ind. På samme måde hænger vibens træk nordpå om foråret sammen med vejret. Ved den mindste mildning i vejret trækker fuglene nordpå, men sætter en kuldeperiode ind, kan de finde på at vende næbbet sydpå igen. Hvis der pludselig kommer hård kulde og overrasker viberne, kan det være livsfarligt for viberne. Det kan føre til massedød blandt de kønne forårsbebudere.

  Vadefugl i tilbagegang
  Viben er den mest talrige vadefugl i Danmark. Alligevel er den i tilbagegang. Det skyldes især, at landbruget har forandret sig. Vibens bedste ynglesteder – enge og strandenge – er nemlig i stor stil blevet afvandede og opdyrkede. Der er ikke mange græsarealer tilbage, og de der er tilbage, er ofte blevet drænet, så kreaturerne kan sættes tidligere på græs. Dermed bliver mange vibereder trådt i stykker.

  Find Foråret
  Viben er et af flere forårstegn, som du kan være med til at holde øje med i naturjagten ”Find Foråret”, som varer fra 1. marts til 31. maj. Der er fokus på en række dyr og planter, som er lette at kende, blandt andet frøæg i vandhullerne, humlebi og landsvale, og alle fund indberettes på sitet www.obsnatur.dk. ”Find Foråret” er arrangeret af forlaget ConDidact, Natur & Ungdom samt Friluftsrådet.

  SvarSlet
  Svar
  1. God aften.
   Takker for din lange beretning om viben. Så blev jeg det klogere.
   Hilsen Aase.

   Slet
 4. Keep warm and have a blessed Easter :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Godaften.
   Tak også god påske til dig.
   Hilsen Aase.

   Slet