fredag den 25. maj 2012

Mangler hjælp????

Fredag vores markedsdag.
Det har været rigtig varm at stå på markedet i dag. Da vi kørte hjem viste biltermometret 30 grader et sted. Her hos os har der været 27 grader.
Kort tid efter at vi var kommet hjem fik vi besøg af 5 haveglade damer. De gik tur i haven og var inde og se alle vore havefigurer. Jeg fik da solgt en enkelt plante.
Det blev også til et par figurer.

I aften fik vi aftensmaden udenfor på terrassen i baghaven. Vejret var bare dejlig. Temperaturen var faldet, og solen var ikke lige på.
 Jeg opdagede derved at den øverste " lejlighed"  i fuglehuset også er optaget.På markedet købte jeg tre planter til haven.

Kinesisk engblomme.


Nærbillede af blomsten.


Kæmpe - stenbræk.

Hønsetarm...

Jeg håber på, at jeg kan have den i fred for duerne når jeg planter den foran huset i baghaven. Der plejer duerne ikke at være.
Jeg har haft planten to gange tidligere, men duerne har bare ødelagt planten hver gang.
Bjørneurt er ved at få blomster. Dem klipper jeg gerne af.


Det varer ikke længe inden akelejerne har blomster.
( Jeg har dem flere steder i haven).

Planten her underneden skulle være en ingefær. Jeg fik planten foræret sidste år. Jeg har aldrig tidligere set den anden ingefær, som jeg har, med sådanne blomster. Bladene ligner hinanden på planterne, men måske er nedenstående en anden slags ingefær.
Er der nogen der kan komme med en forklaring ???

Ingefær.

Nogen der kender nedenstående plante????

???

Jeg er glad for mine alium. De er da smukke.Damefiguren er nu kommet ud. Jeg har fået den for mange år siden i fødselsdagsgave af børn, svigerbørn og børnebørn. Selv om den kan tåle at stå ude både sommer og vinter, så kommer hun ind om vinteren. Jeg er rigtig glad for den. Den skal nødig gå i stykker.
Figurer har i år fået plads imellem mange forglemmigej. Tidligere har hun stået ved søen. Men forandring fryder siger man jo...
Ønsker alle en god aften.
10 kommentarer:

 1. Dejlige billeder fra haven.
  Vi har også spist på terrassen i aften, det er hyggeligt. Gode køb du har gjort, håber duerne kan lade din hønsetarm være denne gang. Din damefigur står rigtig fint der mellem forglemmigej - dejlig gave at få :)

  Ha en go aften...

  SvarSlet
 2. Siempre un placer ver tu trabajo de jardineria ..preciosas fotos saludos

  SvarSlet
 3. Igen en smuk solnedgang. Skøn engblomme du har købt.
  Kan desværre ikke hjælpe dig med den ukendte plante, jeg har aldrig set den før. Ingefæren har jeg heller ikke set med sådanne blomster. Den er rigtig fin.

  SvarSlet
 4. Hej Åse.Dejlige billeder her i varmen,og gode indkøb.
  Rigtig god pinse til dig og dine.jette

  SvarSlet
 5. Hi again enjoying your beautiful photo's a great aria where your are living ,so relaxing and love your sunset photos have a great long weekend ; )

  SvarSlet
 6. Hej. Sikke nogle flotte billeder du viser, og din damefigur er rigtig flot. Jeg kan godt forstå, at du er glad for den, den må du passe godt på. Jeg ved ikke så meget om ingefærplanten, men det er lidt pudsigt, for jeg har lige fået en ingefærpalme i gave og den ser helt anderledes ud, men den skulle danne ingefærknolde i jorden!

  SvarSlet
 7. Dine billeder af solnedgangen er helt utroligt smukke! Og så er det dejligt at blive vist rundt i din have - du har mange dejlige planter, og damefiguren er vel nok fin.
  Ha' en god aften!

  SvarSlet
 8. Skøn farve på kinesisk engblomme - den har næsten samme farve som solnedgangen!
  Kvindefiguren er yndig, og hvor kigget ud i haven flot. Det samme er det store vandbassin.
  Skønt at du har fået lejet alle lejlighederne ud ;0)

  SvarSlet
 9. Tusind tak til alle for jeres søde kommentarer.

  SvarSlet