onsdag den 9. maj 2012

En snegl på vejen er tegn på regn.

Solen kom slet ikke igennem i dag, men det til trods har det bare været alle tiders havedag. Der kom en ganske lille regn byge først på dagen, men ellers har det været tørvej, ingen blæst og så mange graders varme, at jeg ikke behøvede at ha` en trøje på.
 Jeg har været i haven hele dagen. Har fået kantet noget, luget, kultiveret, flyttet nogle stauder og pottet lidt flere planter. Jeg håber på, at vi kan komme til 3 plantemarkeder, så jeg skal jo helst have en del planter til at tage med.

Jeg vil som sædvanligt begynde med at vise morgenbilleder.
Jeg har fået kantet, luget og kultiveret langs med væggen i baghaven.Mit Irisbed har også fået en omgang.Der er blevet kantet, luget og kultiveret rundt om træstubben, hvor jeg har husløg.Dette staudebed i forhaven kom jeg også igennem.

Mit lille hjørnebed indtil drivhuset og hønsegården fik også lige en omgang.Endnu et staudebed i forhaven blev gjort ren.Bedet ses her fra en anden vinkel.Tilfældige billeder. De taler for sig selv.
Her er de planter, som jeg nåede at få pottet i dag.Man siger at en snegl på vejen er tegn på regn. Jeg så en skovsnegl da jeg var på vej ned for at hente flaget hjem.
Vi har jo sat en flag op nede ved landevejn for at gøre mere opmærksom på, at vi sælger havefigurer, guldfisk og planter.
Mon vi får regn...

Skovsnegl.


Flaget er oppe, men der er stadig ingen kunder i butikken...


Der trak mørke skyer op men ingen regn endnu.I dag vil jeg slutte af med at vise et billede af endnu et mandeltræ. Jeg kalder det den uægte mandeltræ, men måske har det et fint navn..???

Uægte mandeltræ..????


10 kommentarer:

 1. Jeg har det også i haven og kalder det en mandelbusk. Kan ikke noget latinsk navn, den er fra da vi overtog huset. Der kommer mandler på, men kun hele 2 sidste år. Klimaet er ikke varmt nok. Men køn er den.
  Længe siden jeg har set en skovsnegl - vi har kun de væmmelige iberiske!

  SvarSlet
 2. Så kom der regn, samtidig med din skovsnegl.
  Hvor kan man se det hele "grønnes" i din have og ser dejligt ud.
  Tak for turen rundt - altid godt at kigge ind hos dig.

  :-) Dorthe

  SvarSlet
 3. Ja mon ikke du også har fået regn nu, det har vi i hvert fald. Nu kan man rigtig se, at det grønnes på dine billeder. Og du har som sædvanlig været meget flittig. Jeg bliver helt forpustet af at læse det.
  Jeg kender heller ikke navnet på dit mandeltræ, men den er nok mere ægte end den du viste i går.
  Her er lidt fra google, tror jeg vil have fat i et.
  Sødmandel danner et lille løvfældende træ med en rund krone af spinkle grene. Bladene er elliptiske med lang spids og fint savtakket bladrand. Blomsterne er rosa og 2,5-5 cm i diameter; de sidder enkeltvis eller to og to sammen på ret korte stilke. Blomstringen er meget tidlig (marts-­april), og blomsterne ødelægges let af frost eller dårligt vejr med temperatu­rer lige over frysepunktet. Frugten er en stenfrugt med tyndt, næsten læder­agtigt kød, dækket af grøngul hud, der på solside n får en rødlig kind omtrent som hos fersken, Til forskel fra næsten alle andre frøkerner fra denne slægt er sødmandelens kerner ikke bitre og udvikler ikke den farlige gift blåsyre ved knusning. Her i landet skal man ikke forvente at få modne frugter, selv om blomsterne ikke er blevet ødelagt tidligt på året. Vore somre synes ikke at være varme nok til en tilfredsstillen­de udvikling.

  SvarSlet
  Svar
  1. God aften Lisbeth.
   Tak for oplysningen om sødmandel. Det lyder interessant. Gad vide om der kan dukke et op på plantemarkederne. Vi håber på at kommet til Agersbøl Slot på lørdag. Der plejer at være mange spændende planter, buske og træer.
   Ha` en god aften.
   Hilsen Aase Marie.

   Slet
 4. Dejlige billeder fra livet i Paradiset.

  Kh. Margrethe.

  SvarSlet
 5. Tusen takk for din hilsen til meg.
  Her har det regnet i hele dag..
  og ganske så sikkert stemmer det at når den sorte sneglen er ute ja da kommer regnet.
  Jeg blir stum av beundring over den vakre og allsidige hagen din..takk for turen rundt!
  Gleder meg til å følge med i blomstringen framover.
  Jammen har du fått gjort mye i dag.
  Klem Anne

  SvarSlet
 6. Du har da godtnok været aktiv i dag... og hvor ser det godt ud. Jeg kan rigtig godt li dit staudebed med flisgangen igennem :o)

  Ha en go aften...

  SvarSlet
 7. Flotte bede du har fået ordnet.
  Dejligt ser det ud hos jer - må der komme mange i butikken.
  Det kræver jo nok lidt sol. Måske du skulle skilte med Stauder/sommerblomster i stedet for planter?

  SvarSlet
  Svar
  1. God aften Anne.
   Tak for din hilsen.
   Når vi skal have lave ny visitkort, så er det måske bedre at skrive stauder i stedet for planter.. Sommerblomster sælger vi ikke.. Tak for dit forslag.
   Ha` en god aften.
   Hilsen Aase Marie.

   Slet
 8. Tak til alle for jeres søde kommentarer.

  Velkommen til ny medlemmer. Det glæder mig.

  SvarSlet