tirsdag den 28. februar 2012

I haven for første gang i år.

Gråvejr hele dagen. Vejret lunt, 7 graders varme.
 Til aften diset.I formiddag har vi været hjemme hos mor for at hente alle fars jern skulpturer. Mor ville bare ikke have dem stående mere. Hun har aldrig kunnet li` dem. Det var far der ville have dem. En del stod i haven, alle de andre havde han i et rum sammen med mange andre samle opjekter. Jeg ville gerne aftage dem. Jeg synes de er noget for sig selv, og så mindes jeg hvor glad far var hver gang han kunne vise en ny skulptur frem, så de skulle ikke bare smides i en eller anden jernstak. Far købte dem på markedet i Brørup
Vi har et moras ud mod marken og brændsels huset, hvor der er højt græs, skvalderkål og buske. Der har jeg tænkt , at de skal være. Det vil gi` en bedre og noget anderledes afslutning på haven til den side, så jeg kommer på arbejde hvis de skal være der. Håber det lykkes.


Jern skulpturer. Mange synes de er lige til jernstakken.Her er de midlertidig stillet imellem bygningerne bag ved haven.


Erhardt er nu ikke vild med figurerne men han fandt alligevel en ting, som jeg slet ikke har set før nu så helt gal er det jo ikke.
En af vore køer fik en tyrekalv i søndags. Det lykkedes for mig at få et par billeder af dem i dag.
Jeg måtte lige en tur rundt i haven.


Vintergækker, enkelte.
Blomst, enkelt vintergæk.Det er lige før erantis er udsprunget.Duerne nyder udsigten.


Efter turen med kameraet måtte jeg bare have noget mere frisk luft, så fat på spand og kultivator og ellers så småt i gang med at luge og kultivere. Det er første dag i år hvor jeg er på have arbejde.
Her kommer billeder fra før og efter lugningen.Før.
Efter.Før.Før. Stormen har ødelagt et par ruder i drivhuset. De er ikke blevet fjernet endnu.Efter. Her har jeg fjernet glasset fra de itu slåede  ruder.


Ukrudtet som jeg lugede op fik hønsene.

Hønsene er i gang med at æde ukrudtet.
 

I fredag købte jeg jo påskeliljer og hvide perlehyacinter.
De fleste er i dag  blevet sat i en gammel jerngryde/spand.


19 kommentarer:

 1. Det er da en god idé, at gemme din fars skulpturer. Det skal nok blive et godt projekt!
  Hvor er den nuttet den lille tyrekalv!
  Dejlige blomster i gryde og spand - lyser helt op!

  SvarSlet
 2. Dejligt at følge din hverdag...... det vækker minder med hønsene og haven... det er altså noget andet, end nu, hvor jeg bor i et parcelhuskvarter;0)
  Her bruger folk generelt mere tid på at dække jorden til med fliser og granitgrus, i forsøget på at holde det grønne liv i ave... ak ja ;0)
  Quinden

  SvarSlet
 3. Neej. De er da bestemt ikke til nogen stak eller skrotbunke!! Jeg lagde særligt mærke til skulpturerne, da jeg så billederne af dine forældres have. De var herlige og med til at gi' haven karakter. De er samlet med glæde og fulde af sjæl, så de må da ikke gå til. Så hellere gi' det en tænkepause, finde en god plads (måske afsides) ind til I lige har fået vejret igen. Så kan det være at nogle skal blive og andre måske finde nye hjem, hvor de kan skabe glæde og minder eller nye historier - hvis ikke hos jer, så hos andre. Og jeg er så enig med dig, selvom de skal stå lidt afsides en tid. Der står de godt, og så finder I ud af hvad I vil med dem. Held og lykke med det midt i en hård tid. Hilsen lone

  SvarSlet
 4. Hvor har du bare været flittig Aase, det ser bare godt ud :-D
  Den tyrekalv er da bare SÅÅÅ nuttet. Jeg er vild med de små når de stolper rundt på marken. (Dem har vi jo gående nogle stykker af ved siden af vores grund. Det er dog ikke vores)Men derfor er de sørme søde alligevel.
  Det ser rigtig godt ud med Påskeliljerne i gryden og spanden.
  Havehilsner fra Marianne.

  SvarSlet
 5. tillykke med den lille ny kalv,,, dejligt at se en krukke med blomster i...
  jeg fik gravet et par erantis og vintergækker op i min datters have , de er plantet nu , så måske får jeg tidlige vintergækker og erantis i min egen have til næste år,,,,( jeg havde jo ingen )

  SvarSlet
 6. Tillykke med den skønne kalv..:-)
  Du har sandelig været effektiv i haven og det er altid dejligt med påskeliljer i krukkerne.
  Jeg kan se en masse fine skulpturer, nogen af dem ligner helt Herups kunst.
  Kan være de går hen og bliver helt værdifulde en dag..:-)

  Hej fra Lisbeth

  SvarSlet
 7. Lucky you to have a calf! What a sweetie.
  I spent one afternoon in the garden nearly two weeks ago. Since then, it has been too cold, rainy and windy to do more than plan.

  SvarSlet
 8. Det bliver spændende at se figurerne rigtigt, når du får dem stillet an det rigtige sted. Sød lille kalv og hvor har du været flittig, det er godt at få jord under neglene igen :o)

  SvarSlet
 9. Jeg syntes altså det er en god idé og gemme de skulpturer og så har du et dejligt minde om din far. Jeg havde gjort det samme. Min far med tosset med sten :):) så jeg har hans lille samling liggende. Så det vækker dejlige minder hvergang jeg ser dem.

  Du har da været flittig, her i haven er der ikke sket så meget endnu. Der er stadig lidt frost tilbage i jorden, men det varer ikke længe før jeg ikke kan holde mig væk.

  Hilsen
  Lise Lotte

  SvarSlet
 10. Oh wie schön, in Ihrem Garten ist bereits der Frühling eingezogen - die ersten Winterlinge und Schneeglöckchen blühen.
  Die Bilder vom Kalb sind wirklich süß.

  lg kathrin

  SvarSlet
 11. Det er bare så dejligt, nu vi endelig kan komme ud og få fingrene i jorden igen, ikke? :-)
  Hvor er den kær, den lille tyrekalv. Den glæder jeg mig til at følge.
  Jeg synes også at jernskulpturene ser spændende ud, og når det er din fars er de jo ekstra specielle for dig at have rundt omkring i haven.

  SvarSlet
 12. Smukke billeder fra din have og spændende at du har fået din fars jernskulpturer! Jeg holder også meget af, når du fortæller om jeres dyr, og det var dejligt at se tyrekalven, I fik i søndags, og jeres høns og duer.

  SvarSlet
 13. Sikke en dejlig kalv. Hvor må det være hyggeligt at have sådan en gående.

  Jeg kan da godt forstå, at du gerne ville aftage din fars gamle jernskulpturer.
  Et rigtig fint fuglebræt, syntes jeg.

  SvarSlet
 14. Hej. Sikke et interessant indlæg. Jeg glæder mig til at alle jernskulpturerne, når du får dem indrettet. Jeg synes, det er en sjov idé og et godt minde om din far.
  Det er en sød kalv. Påskeliljerne ser smukke ud på deres nye plads. Jeg må indrømme, at jeg skulle kigge meget grundigt på førbillederne for at opdage noget ukrudt! Jeg er bange for, at det er noget værre her hos os! Jeg har ikke været i haven endnu og der kommer desværre til at gå en uges tid mere, før jeg får tid, men så satser jeg også på, at vejret arter sig fra sin gode side, så jeg får en rigtig god start, ligesom du har fået.

  SvarSlet
 15. Hvor er det morsomt at din far samlede på metalskulpturer i "Robert Jacobsen Stil" - jeg tror at der gik en bølge henover landet, da de første Robert Jacobsen skulpturer kom i aviserne på forargelses-siderne: "Er det nu kunst?" og der var mange smede rundt omkring, som sagde "Det kan jeg da også lave" - og det gjorde de så.

  Nogle smede lavede det vel mest for at gøre grin med borgermusikken, mens andre pludselig kunne se, at det var faktisk morsomt, der var noget i de materialer, som udtrykte mere end "skrot".

  Jeg er glad for at se at I har duer! Det må jeg læse mere om ved lejlighed - skønne billeder af duerne på taget hønsegården eller hvad det nu er :)

  Tillykke med kalven - er det meningen, at koen beholder sin kalv?

  SvarSlet
  Svar
  1. God aften.
   Ja det skal koen. Vi har ammekøer, så vi malker ikke. Kalven drikker mælk hos moderen.
   Det er en tyrekalv. Den skal være hos moderen indtil den bliver stor nok til at kunne slagtes.
   Ha` en god aften.

   Slet
 16. Stor tak til alle for jeres venlige kommentarer.
  Velkommen til ny medlem. Det glæder mig.

  SvarSlet
 17. hei :)
  våren har kommet til deg ser jeg :)
  jeg fant de første snøklokker (Vintergækker) igår :)ligger bilder av dem på min blogg ;)
  hos meg er dem veldig små enda, men de har kommet å det er et godt tegn på at våren er på vei :)
  er det et lite apenes skrekk tre ( hvet ikke hva det heter på dansk) som står i det ene blomsterbeddet ditt? er det i det første blomsterbed bildet.
  nå er det snart helg ! håper helgen din blir fin!
  klem fra Olea:)

  SvarSlet
 18. Så søt en kalv! =) Helt herlig å se! Jeg har jo hatt mine barnsben på en gård, og husker godt kalvene og dyrene.. :)

  SvarSlet