torsdag den 5. januar 2012

Indhegning til kronhjorte...

Efter opfordring af Hønneballehaven vil jeg forsøge at vise lidt fra dengang vi bestemte os for at ville have Kronhjorte. I år 2002 havde vi flere end 125 kreaturer. Nøjagtig hvor mange husker jeg ikke. Vi er jo ikke ny mere og kunne ikke blive ved med at have så mange kreaturer, så vi drøftede flere gange hvad vi skulle. Skulle vi sælge jorden fra ejendommen, eller skulle vi forpagte jorden ud. Jeg vidste at hvis vi gjorde det, ja det ville Erhardt ikke kunne affinde sig med i det lange løb. Heldigvis dumpede et brev ind af brevsprækken om, at man kunne få tilskud til at plante jorden til med løvtræer. Det valgte vi og er rigtig glad for den løsning. Vi solgte de fleste af kreaturerne og 2003 plantede vi en del af jorden til med løvskov. I år 2005 solgte vi endnu flere kreaturer, nu har vi under 20 stk., og plantede endnu mere jord til med skov. Nu har vi vores egen skov, der efterhånden er vokset godt til og den ligger rundt om ejendommen.
 Jeg har desværre ikke billeder af det. Fik først kamera senere.
 Min mand fik så den ide`, at han ville have kronhjorte. For at få det kræves der en del papirarbejde og godkendelse af hegn og indhegning. Jeg HAR lige fundet billeder af, da vi fik stolper gravet ned. Kan desværre kun vise nogle få billeder for på langt de fleste af billedene er der mange personer, som fulgte projektet, og dem kan jeg jo ikke indsætte billeder af. Her er nogle billeder. Senere vil jeg forsøge om jeg kan finde billeder af, da der blev sat tråd op.
Først lige et billede af en regnbue, som jeg tilfældig fik øje på.


Regnbue.  Dagens vejr, regn, blæst, sol, regn igen, igen, igen.Aug. 2009.

 

6 kommentarer:

 1. How many crown deer do you have? How exciting to take land and put it back to its beginnings.

  SvarSlet
 2. Jeg tænkte nok, der lå en god historie bag, det var spændende at læse om. Tak for det, nu forstår vi bedre, hvorfor I har kronhjorte i nærheden af haven.
  Fin regnbue sådan en var der ikke hos os, men regn, regn, regn og storm :o( God dag til dig.

  SvarSlet
 3. Nej hvor sjovt!! Jeg var slet ikke klar over at det var jeres egne dyr, troede blot I var "landet" et heldigt sted... ;o) Det må godt nok være hyggeligt at gå og kigge og snakke med de skønne dyr. Jeg vil spændt følge med på historien.
  Ha' en dejlig dag, det ser ud til at vi får solstrejf idag, nu vil jeg drage ud i landet og hente min julegave... :o)

  SvarSlet
 4. Dziękuję za odwiedziny i tak miły komentarz....
  szkoda że n ie mogę wszystkiego u Ciebie przeczytać....ale zdjęcia mówią same za siebie...
  pozdrawiam serdecznie

  SvarSlet
 5. It's lovely to see the history of your garden.
  gr. Marijke

  SvarSlet
 6. Tak for jeres venlige kommentar.

  Birds, Bees, Berries, and Blooms
  Vi har KUN 3 kronhjorte på nuværende tidspunkt.

  LEPTIR. try to translate from the program http://translate.google.com/#

  Ha` en god aften.

  SvarSlet