onsdag den 4. juli 2012

Hele dagen i haven.

Jeg vågnede allerede kl. 6 til morgen. Syntes det var lige tidlig nok at stå op, men da kl var 6,30 og jeg ikke var faldet i søvn så kunne jeg ligeså godt stå op og gå i gang. Tændte for kaffemaskinen og gik en tur i haven med kameraet.
 Dejlig vejr. Solen var allerede på himlen. Jeg fik taget en del morgenbilleder. Derefter ind og drikke en kop kaffe og ud i haven for at fjerne ukrudt, kante og kultivere. Jeg fik lavet ret så meget i dag. Vi har hverken haft kunder eller havebesøgende.

Morgenbilleder.

Blå himmel.

Det varer ikke længe før der er blomster.


Et par valmuer.
Bi på besøg.


Kaprifolie.

Jeg fik kantet og luget bedet langs med græsplænen i baghaven.
Der var kommet meget ukrudt, så det tog rt pat timer. Jeg har jo brugt en del tid med at ordne noget af det Erhardt plejer at ordne.
Kl. var nu blevet knap ni, så jeg kaldte på Erhardt, så vi kunne få morgen kaffe. Han havde haft så ondt i foden og storetåen og sov først efter kl. 3. Rigtig træls for ham.

Efter morgenkaffen fik jeg lige ordnet hostabedet ved gavlenden. Det var hurtigt klaret, for det var ikke så lang tid siden jeg havde været igennem det.Erhardt ville prøve om ikke han kunne hjælpe, så han kultiverede det lille stykke langs med muren op til irisbedet. Der var kun små ukrudt, så det skulle i luges.  Jeg havde kantet det dagen før.
Han fik det kultiveret men måtte så i seng.


 Inden frokosttid tog jeg et pænt stykke rundt ved siddepladsen i det stykke, som Erhardt plejer at holde. Det var det der var mest beskidt.
Erhardt og jeg har lavet lidt om på arbejdsfordelingen. Han plejer ikke at sætte maden på bordet, tømme opvaskemaskinen eller fylde den, men det har han gjort i dag, så kunne jeg jo bare blive ved i haven indtil han kaldte til frokost. Det gir` noget mere.Over middag, hvor solen var varmest gik jeg lige hostabedene igennem. Der var skygge. Det tog nu ikke så lang tid, for det er jo ikke længe siden jeg var igennem dem. De blev kantet. Det blev de hvis ikke sidste gang.

Over middag forsøgte Erhardt igen at kultivere små ukrudt væk i det runde bed, men det går bare ikke. Han kan ikke holde til det. Jeg fik kantet rundt om bedet, så nu er det da også gjort.Nu da jeg var i gang med at kante kunne jeg lige så godt tage det lille stykke ned til stien.I aften skulle vi bare ha` skiden æg. og koldskål.
Erhardt kogte æggene, så jeg kunne bare blive ved det længere i haven.
Endelig nåede jeg at få det trekantede bed ordnet i forhaven. Det var hel groet efter.Er den ikke smuk. Alle de mange blomster.


Tårnnød er også rigtig fin lige nu.


En enkelt lille rose.

Jeg vil slutte af medsolnedgangsbilleder.

Ha´ en god aften.
Håber vi ses i morgen igen.19 kommentarer:

 1. Jeg er meget betaget af dine morgendisbilleder, det ser smukt ud!
  Du er som altid fyldt med energi!

  SvarSlet
 2. FLotte billeder, den plante med alle de hvide blomster, hvad hedder den? Husk nu at tage et lille hvil en gang imellem, og god bedring til Erhardt.
  Hilsen Susanne

  SvarSlet
  Svar
  1. God aften Susanne.
   Tak for din hilsen.
   Jeg holder hvil engang imellem. Jeg sætter mig ved PC og kigger lidt rundt på de mange fine haver og går så i gang igen med ny energi.
   Planten med de hvide blomster har jeg fået at vide hedder matrem.. Den smider frø, så de kommer lidt rundt omkring i haven.
   Ha´ en god aften.
   Hilsen Aase Marie.

   Slet
 3. Håber Erhardt snart får styr på hans urinsyregigt, så han kan blive frisk igen. Det har været en lang træls periode denne gang.

  SvarSlet
 4. Sehr beeindruckende Fotos von einer wunderschönen Anlage.

  Liebe Grüße Eva

  SvarSlet
 5. Hej Åse.
  Dejlige morgenbilleder du viser. God bedring til Erhardt.
  Kh. Margrethe.

  SvarSlet
 6. Jeg faldt også for dine morgen- og aftenbilleder. Herligt at vi endelig har noget, der kan kaldes sommervejr.

  SvarSlet
 7. Så mange flotte bilder du har tatt! Dine hostabed er virkelig fine. Takk for titten.

  SvarSlet
 8. Hej Åse.Dejlige billeder som vanligt.Du er da flittig.Men det jo også nødvendigt nu da manden er syg.
  Er vild med nr.to billed med det bløde morgenlys.
  God dag til dig Jette

  SvarSlet
 9. Hold da fast du er en arbejdsbi, som summer rundt. Jeg har så dårlig ryg at jeg må klare min have liggende på knæ, så det lyder som ren svir og kunne kultivere det væk, jeg har så bare sat mange flere planter så der ikke er så meget jord. Men din have er nu meget smuk men også arbejds krævende. Hilsen Helle
  p.s da jeg sidste år lå med discus havde jeg en veninde ( som også har ordnet have for andre) til at komme hun nåede også meget lidt på lang tid ,men det var så også meget grundigt men havde været rart om hun var nået lidt længere, men så kom jeg selv da hurtiger igang.:O)

  SvarSlet
 10. Smukke have- og natur billeder. Jeg elsker at se dine billeder, men jeg er desværre ikke så god til at få lagt en kommentar.

  SvarSlet
 11. Hej Åse,
  Flot ser det ud hos jer.
  Tak for kigget.

  SvarSlet
 12. Hej Ase !
  I welcome you very warmly.
  Today's post enchanted me.
  The pictures are absolutely wonderful.
  Caught up in lots of flowers, shrubs and plants.
  Lucy - Maria

  SvarSlet
 13. Dejlig have, I har, og hvor er du dog flittig. Her kunne godt trænge til en kantning hist og pist, så jeg må vist hellere i gang.
  Smukke morgenbilleder - man kan næsten høre morgenstilheden.

  SvarSlet
 14. PS: Jeg har tilmeldt mig din blog som fast læser :o)

  SvarSlet
  Svar
  1. God aften.
   Tak for din hilsen og velkommen som fast læser.
   Det glæder mig.
   Jeg har også tilmeldt mig din fine blog, men jeg kan desværre ikke tilføje dig eller andre på min liste over bloggene, som jeg følger, efter at der er blevet lavet om på bloggen.
   Ha´ en god aften.
   Hilsen Aase Marie.

   Slet
 15. Stakkels Erhardt, det er da ikke sjovt, at han har så mange smerter. Nu må du jo passe på, at du ikke går ned så travlt du har. Godt han kan sørge for maden.
  Fine billeder især dem med solnedgangen.

  SvarSlet
  Svar
  1. God aften.
   Tak for din hilsen.
   Jeg skal nok prøve på at passe på. Jeg slapper ind imellem af ved PC hvor jeg kigger på de mange fine haveblogge og går så i gang igen med ny energi.
   Må jeg få adr. på hvor jeg evt. kan købe den brune iris du ved? Hvis nu ikke mine planter, der er sået af frø fra den brune iris, får de brune blomster?
   Ha´ en god aften.
   Hilsen Aase Marie.

   Slet
 16. Takker for jeres kommentarer.
  Håber i har haft en god dag.

  SvarSlet