tirsdag den 3. juli 2012

1. dag med havemand..DAME.

1. dag med havemand..DAME.. Jeg havde glædet mig rigtig meget til, at det VAR lykkedes at finde `en der ville overtage arbejdet med at holde det som Erhardt plejer at holde.
Det er hvis for tidligt at jeg har glædet mig. Hun kom og sagde straks om det var i orden hvis hun blev en time længere end der var bestemt. Det var selvfølgelig i orden. Kl. var 10 da hun kom. Kl. 12,30 sagde hun, at hun hellere ville komme igen på torsdag i stedet for at fortsætte i dag. OK.
Nu må vi se hvad hun når på torsdag, men jeg tror slet ikke, at hun overhovedet KAN komme igennem stykket, for det hun har lavet i dag har taget 2½ time og så er det ikke engang kultiveret, som vi ellers var enige om.
Hun er vældig sød, men det kan vi jo ikke bruge til så meget.
Vi har det lidt dårligt med, at vi måske skal sige til hende, at det er mere end hun kan klare.
Vi havde spurgt om nu nu også troede, at hun kunne overkomme at komme igennem det hele hver uge.
Vi forlanger ikke at hun skal have travlt, men dette måtte nu allerhøjest have taget en god times tid, og så har man altså bare slet ikke travl.
Her er hvad hun nåede i dag på de 2½ time.


Første billede af en sommerfugl i år.I formiddags fik jeg solgt en hel del stauder og manden kommer igen forbi til efteråret efter flere stauder.
Doris, Troels, Nicki og Kajs søn Nikki kom på besøg i formiddags. Det var deres deres plan, at Troels og Kajs søn ville have gjort det lange bed ren for os, men nu havde vi jo fået hjælp i haven.
Børnene fik en sodavand og vi voksne en kop kaffe/ småkager.

Jeg var stået tidligt op og var gået i gang med at kante lidt hist og pist, for måske skulle "havemanden" bruge kant redskabet. ( Hun havde nu sin egen med).
Jeg fik KUN kantet, luget og kultiveret rundt ved Erhardts træer og buske i græsplænen i baghaven i dag. Det pynter nu at få det gjort.Min parasolblad mangler varme.


Det gør mammutbladene, gunnera,   også.


Bedet med knoldbegonierne og abetræet, abernes skræk.Abetræet, abernes skræk har været hel brun i 2 år, men nu er den ved at få en grønlig farve, så vi er spændte på om der ER liv i den.
Vi har bare ladet træet stå, for det var jo dekorativ med den brune farve i sneen.

Abetræ, abernes skræk.Akita holder øje med hvad jeg har gang i.

Nu springer åkanderne snart ud.


Jasmin.


Rød abeblomst.


Gul iris.


Nellike.


Storkenæb, geranium.


Nærbillede af den smukke blomst.Sidst på dagen kom vore gode markedsvenner forbi til en kop kaffe. Altid hyggeligt når de kigger ind.


Det trak op til regn, men det er endnu ikke blevet til noget.
Jeg krydser fingre for, at det vil holde tørvejr. Jeg skal da gerne i haven i morgen igen.Det er hvad jeg har at byde på i dag.

Håber i alle må ha` en god aften.


13 kommentarer:

 1. Får håpe dere får den hjelpen dere trenger i hagen. Du har så mange fine blomster i din hage. Takk for titten!

  SvarSlet
 2. Det er da trist at havedamen ikke kan leve op til kravene, jeg håber da ikke at hun læser med på din blog, hvor du offentligt fyre hende.

  SvarSlet
  Svar
  1. God morgen Isa.
   Tak for din hilsen.
   Det tror jeg nu ikke hun gør.
   Jeg håber virkelig, at hun selv siger fra, for hun må kunne se, at hun slet ikke KAN komme igennem det. Hun nævnte også noget om, at der var mere end man sådan lige tror.
   Haven SKAL jo ikke holdes som en parcelhushave. De store ukrudt skal væk og så kultiverer man bare det hele en gang hver uge for at stresse alt småt ukrudt. Så ser det jo anstændig ud. Der skal så bare kantes en gang hver måned.
   Jeg vil ud i haven i dette smukke solskinsvejr.
   Ha´ en god dag.
   Hilsen Aase Marie.

   Slet
 3. hvor ser det dejligt ud, godt med lidt havehjælp:) Anne Gine

  SvarSlet
 4. Hun må nok lige have en chance mere den gode havedame. Måske blev hun lidt forskrækket, der er jo meget at se til.
  Det er nogle skønne åkander I har, de ser godt ud.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbeth.
   Tak for din hilsen.
   Selvfølgelig får hun en chance mere på torsdag. Håber virkelig, at jeg har taget fejl. Man MÅ nu også selv vide lidt om, hvor meget man kan holde til. Hvis ikke man kan holde til 3 timers arbejde uden at have travl, ja så når man altså slet ikke igennem de lange stykker, og de SKAL kultiveres en gang ugentlig, hvis det skal se ordentlig ud.
   Det er rimelig let, når det er gjort ren. Jeg har dog taget ret så meget så det ER nem at gå til.
   Det skal være en bestemt dag om ugen og ikke over flere dage, for vi skal jo være hjemme så der er adgang til toilettet.
   Her er skøn vejr, så jeg vil ud og nyde det fine vejr i haven med at luge og kultivere. De små stykker skidt visner da væk når bare det får en omgang med kultivatoren.
   Ha´ en god dag.
   Hilsen Aase Marie.

   Slet
 5. Det er sikkert ikke let at have andre til at gøre det havearbejde, man selv har udført i årevis. Forhåbentligt får I en løsning, som I bliver glade for. Haven blomstrer uanfægtet videre og ser skøn ud.

  SvarSlet
 6. Håber, at I finder en ordning, for det er da en lidt "træls" situation lige nu.

  Din have ser jo eksemplarisk ud lige nu i forhold til min. Jeg tror jeg går stærkt ind for cottagelooket i øjeblikket ;-)

  SvarSlet
 7. Så tog jeg lige på genbesøg:-)

  Jeg blev lige uvenner med blogger, så kom til at slette dit indlæg, Sorry.

  Sikke en kæmpehave.....
  Jeg er nu glad for det ikke er i din have, jeg skal ordne græskanter....

  Kh
  Hanne

  SvarSlet
 8. Ja..det er godt å få litt hjelp..men litt rart sikkert også når en gjør tingene selv.
  Din hage er sååå flott og rikholdig..alltid en fryd å kikke inn:))
  Ønsker en fin kveld:))

  SvarSlet
 9. Takker for alle jeres kommentarer.
  Ha´ en god aften.

  SvarSlet
 10. Der er smukt og hyggeligt hos dig, haaber, du finder en losning med havedamen...ellers er det jo helt klart, at du maa finde en anden , man gider jo heller ikke gaa rundt og vaere aergerlig over een, som man ikke er tilfreds med !

  SvarSlet
 11. God aften Jane.
  Tak for din hilsen.
  Ha´ en god aften.
  Hilsen Aase Marie.

  SvarSlet